(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Қорақалпоғистон Республикасининг кескин континенталли, сув танқислиги жараёни кучаятган вақтида сувни кўп талаб қиладиган экинлар-ғўза, шоли, кузгу буғдой майдонларини маълум даражада қисқартиб, урнига сувга бардошли кунжут, тариқ, жўхори, беда ва баҳори буғдой экинларини лойиҳалаш мақсадга мувофиқ.