(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Ушбу мақолада ўзбек давлатчилик тарихининг пайдо бўлиши, бошқарув шакли, жамиятдаги тартиб-қоидаларни назорат қилувчи органлар, суд-ҳуқуқ ва прокуратура тизими соҳаларига доир фикр мулоҳазалар юритилган. Шу билан бирга Хоразм вилоятида қонун устиворлигини таъминлаш, қонун ижросини назорат қилувчи тузилмаларнинг шаклланиши, жумладан прокуратура институтининг шаклланишини даврлари акс этган.