(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Ushbu maqolada Davlat va jamiyatni jadal rivojlantirish, modernizatsiya qilish hamda hayotning barcha sohalarini liberallashtirish, hamda Harakatlar strategiyasida davlat qurilishi, sud-huquq tizimini takomillashtirish, iqtisodiyotni erkinlashtirish va ijtimoiy sohani rivojlantirish, millatlararo do‘stlik va hamjihatlikni mustahkamlash bo‘yicha dolzarb vazifalar ochib berilgan.Davlat va huquqni tavsiflashdagi asosiy mezon – ularning jamiyat hayotidagi o‘rniga alohida to‘xtalib o‘tilgan.