(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2023)
Jahon sog’liqni saqlash tashkiloti 2020-yil 11-martda COVID-19 epidemiyasini pandemiya deb e’lon qildi, bu sog’liqni saqlash tizimi uchun jiddiy sinov bo’lib, koronavirus infektsiyasi bo’lgan bemorlarga tibbiy yordam ko’rsatish imkoniyatlarini oshirish, rejalashtirilgan operatsiyalarni to’xtatib turish, og’ir kasal bemorlarga statsionar va ambulatoriya xizmatlarini cheklash uchun ko’p tarmoqli va ixtisoslashgan klinikalarni qayta yo’naltirish bo’yicha misli ko’rilmagan choralarni ko’rdi [1-3].