(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Maktablarda milliy musiqani o’qitish o’quvchilarning madaniy o’ziga xosligini shakllantirishda va ularning merosini qadrlashda hal qiluvchi rol o’ynaydi. Ushbu maqolada musiqa darslarida xalq cholg’ularini milliy musiqani o’quvchilar ongiga singdirish vositasi sifatida tashkil etish samaradorligi ko’rib chiqilgan. O’quv dasturiga an’anaviy asboblar va usullarni kiritish orqali talabalar nafaqat o’z mamlakatlarining boy musiqa tarixi bilan tanishibgina qolmay, balki amaliy musiqiy ko’nikmalarini ham rivojlantiradilar. Tadqiqotda ushbu usullar talabalarning faolligi va kognitiv rivojlanishiga qanday hissa qo’shishi, ularning madaniy ildizlari bilan aloqasini kuchaytirishi tahlil qilinadi.