(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Tajribalar shuni ko’rsatadiki, har qanday kasb egasining kishilar bilan odatiy o’zaro hamkorlik tizimida muloqot go‘yo, shunchaki o‘z-o’zicha sodir bo’ladi. Ma’lum bir maqsadga qaratilgan ta’lim-tarbiyaviy jarayonda esa, muloqot ijtimoiy vazifaga aylanadi, natijada o‘qituvchi pedagogik muloqot qonuniyatlarini puxta bilislii, kommunikativ qobiliyat va kommunikativ madaniyatga ega bo‘lishi talab qilinadi.