(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ushbu tezisda Alisher Navoiy asarlarining eski o‘zbek tilining nufuzini oshirishdagi ahamiyati, Navoiy asarlarini o‘rganishga bo‘lgan forsiy va turkiy zabon ijodkorlarning qiziqishlari va ehtiyojlari, Navoiy asarlari tilini izohlovchi ikki tilli lug‘atlarning ilk na’munalari, ularning tuzilishi, so‘zlarning izohlanish uslublari ularning o’xshash va farqli tomonlari haqida ma’lumotlar yoritiladi.