(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Transmilliy korporatsiyalar (TKK) ning xalqaro xususiy huquq doirasidagi o’rni va huquqiy maqomini tahlil qiladi. Maqola TKKlarning global iqtisodiyotdagi ahamiyatini, ularning bir nechta mamlakatlarda faoliyat yuritishini va shu jarayonda yuzaga keladigan huquqiy muammolarni o’rganadi. Xalqaro xususiy huquq va TKKlar o’rtasidagi munosabatlar muhokama qilinadi