(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Мовароуннаҳрда вақф масаласи бошқа фиқҳий масалалардан алоҳида ажратиб таълиф этилган муҳим манбалардан бири Ҳусомиддин Умар ибн Абдулазиз ибн Моза Бухорий (ҳ. 483-536) қаламига мансуб “Вақф”1 (كتاب الوقف ) китобидир.