(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Globallashuv — bu iqtisodiy, madaniy, siyosiy va ijtimoiy jarayonlarning bir-biriga bog’lanishi va dunyo bo’ylab tezkor aloqalar o’rnatilishi. Ushbu jarayonning yoshlarga ta’siri ko’p jihatdan ijobiy va salbiy tomonlarga ega. Globallashuv natijasida yoshlar uchun ma’lumot va ta’limga kirish imkoniyatlari kengaymoqda. Internet va raqamli texnologiyalar orqali o’qish, onlayn kurslar va resurslar yordamida yoshlar o’z bilimlarini oshirishlari mumkin. Masalan, Coursera, edX va Khan Academy kabi platformalar orqali dunyoning eng yaxshi universitetlaridan ta’lim olish imkoniyati mavjud.