(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Ushbu maqolada moliyaviy hisobdorlik, shaffoflik va resurslarni samarali taqsimlashni ta’minlash uchun mahalliy byudjet daromadlari to’g’risidagi hisobotlarni takomillashtirish zarurligi ko’rib chiqilgan. U byudjetlashtirish amaliyoti bo’yicha mavjud adabiyotlarni tahlil qiladi, daromadlar to’g’risidagi hisobotni takomillashtirish metodologiyasini muhokama qiladi, takomillashtirilgan hisobot texnikasi bo’yicha xulosalarni taqdim etadi va mahalliy hokimiyat organlari uchun tavsiyalar beradi.