(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Bugungi kunda jamiyat tarixiy taraqqiyotining barcha bosqichlarida yuqori malakali mutaxassislarga yuksak talablar qo‘yilgan. Hozirgi vaqtda ishlab chiqarishning har qanday sohasi uchun mutaxassis tayyorlash uning yuqori malakasini, harakatchanligini, uning shaxsini rivojlantirish uchun eng qulay shart-sharoitlarni ta’minlashi kerak. Mutaxassisning kompetensiyasi tobora murakkablashib borayotganligi sababli muhim ahamiyat kasb etmoqda. Bu ijtimoiy tajribaning kengayishi, axborotni taqdim etish va qayta ishlashning yangi va juda xilma-xil shakllarining paydo bo‘lishi, jamiyatning mutaxassisga bo‘lgan so‘rovlarining tobora ortib borishi bilan izohlanmoqda.