(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Mazkur tezis O‘zbekiston tijorat banklarida ichki auditni samarali tashkil etish masalasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning asosiy maqsadi banklarning ichki audit tizimini takomillashtirish va uning samaradorligini oshirishdan iborat. Ichki auditning rolini kuchaytirish orqali moliyaviy nazoratni mustahkamlash, xatarlarni aniqlash va boshqarish, auditorlarning malakasini oshirish hamda zamonaviy texnologiyalarni joriy etish kabi jihatlar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari ichki audit tizimini mustahkamlash va banklarning moliyaviy barqarorligini oshirish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. Olingan natijalar ichki audit jarayonlarini yanada samarali tashkil etish va bank faoliyatini yaxshilash uchun zaruriy chora-tadbirlarni belgilashga xizmat qiladi.