(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Тиббиетда эришилаетган ютукларга карамай мамлакатимизда хомила ва янги тугилган чакалоклар гемолитик касаллиги муоммоси халигача тулик хал килинмаган Хомиланинг гемолитик касаллиги асосан она ва хомила конининг Rh D антигени билан мос келмаслиги натижасида ривожланади. Турли мамлакатларда янги тугилган чакалокларнинг гемолитик касаллик натижасида перинатал улим курсаткичи 0.25%, 4.9% болаларда эса жисмоний ривожланишдан оркада колиш холатлари кайт этилган.