(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Temir yo’l transporti jahon iqtisodiyotida hal qiluvchi rol o’ynaydi, yuk va yo’lovchilarning katta masofalar bo’ylab harakatlanishini osonlashtiradi. Temir yo’l transporti korxonalarining moliyaviy faoliyati murakkab va dinamik jarayon bo’lib, operatsion samaradorlik va rentabellikni ta’minlash uchun daromad va xarajatlarni boshqarishni o’z ichiga oladi. Ushbu maqolada biz temir yo’l transporti korxonalarining moliyaviy faoliyatidagi daromadlar va xarajatlar tahlilini ko’rib chiqamiz, moliyaviy natijalarga ta’sir qiluvchi asosiy omillar va moliyaviy natijalarni optimallashtirish strategiyalarini ko’rib chiqamiz.