(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Mazkur maqolada davlat xaridlarining mamlakatimizda tutgan o‘rni, sohadagi qonunbuzilishlar holati, davlat xaridlari to‘g‘risidagi qonunchilikni buzishga oid statistikalar, davlat xaridlari sohasida ko‘p kuzatilayotgan huquqbuzarliklarning qisqacha sxemalari yoritilgan. Shuningdek, qonunbuzilishlar yuzasidan Korrupsiyaga qarshi kurashish agentligi va huquqni muhofaza qiluvchi organlar tomonidan aniqlangan holatlar aniq misollar bilan keltirilgan bo‘lib, yakunda sohada mavjud muammolarni hal qilish yuzasidan muallifning subyektiv takliflari berilgan hamda qisqacha xorij tajribasi to‘g‘risida so‘z yuritilgan.