(untitled) (Proceedings of Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2024)
Maqolada doston syujetida turkiy mifologiyada ko‘p uchraydigan mifologik motivlarning qo‘llanilishi xususida so‘z yuritilgan. Doston syujetida yetakchi o‘rin tutgan motivlar, obrazlar, kultlar tahlili voqealar tizimini qadimgi turkiylar davrida, ya’ni VII-VIII asrlarda shakllanganligini ko‘rsatadi.