O‘ZBEKISTON SOLIQ TIZIMI: IQTISODIY RIVOJLANISH DVIGATELI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Maqolada soliqlarning O'zbekiston iqtisodiy rivojlanishidagi muhim o'rni ko'rib chiqiladi. U soliq tizimining davlat dasturlarini qanday moliyalashini, iqtisodiyotni rag‘batlantirishini va moliyaviy yuklarning fuqarolar o‘rtasida adolatli taqsimlanishini tahlil qiladi. Shuningdek, O‘zbekiston soliq siyosatidagi o‘zgarishlar, jumladan, alkogol va tamaki mahsulotlariga aksiz solig‘i stavkalari muhokama qilinadi. Maqolada soliqlarning mamlakatning barqaror rivojlanishi va fuqarolar farovonligini ta’minlashdagi ahamiyati alohida ta’kidlangan.