OLIY TA`LIMDA IT-XIZMAT KO‘RSATISH SOHALARINI RIVOJLANTIRISH UCHUN YANGI PEDAGOGIK RAQAMLI TEXNALOGIYALARIDAN FOYDALANISH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada oliy ta’limda IT-xizmat ko‘rsatish sohalarini rivojlantirish uchun yangi pedagogik raqamli texnologiyalardan foydalanishning katta ahamiyati mavjud. IT sohasida o‘quv jarayonini yanada samarali qilish, talabalarning qiziqtirishini oshirish va ularni tajribaga ega qilishni maqsadida, Virtual va augmented reality (VR/AR) darsliklar, interaktiv dasturlar, online darsliklar va vebinarlar, hackathons va kod jamoalari kabi texnologiyalar talabalarni motivatsiyalash, o‘rganish jarayonini qiziqarliroq qilish va ularni amaliy tajribaga ega qilish. Bu texnologiyalar talabalarga amaliy dasturlashda qatnashish, IT-proyektlar va startuplarda ishtirok etish, va muammolarni hal qilish imkoniyatini beradi. Yangi pedagogik raqamli texnologiyalardan foydalanish IT sohasida o‘quv jarayonini yanada innovatsion va samarali qilishdagi ilmiy asoslangan holda fikr va mulohaza yuritilgan.