“INGLIZ VA O‘ZBEK HIKOYACHILIGIDA ONA OBRAZINING BADIIY TALQINI” (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Jahon adabiyotida umumlashma va tipiklashtirilgan ona va bola obrazi, shubhasiz, mumtoz adabiyot kabi zamonaviy adabiyotda ham chuqur maʼnaviy va axloqiy ildizlariga ega alohida adabiy hodisa sifatida tadqiq etilmoqda. Ingliz va o‘zbek tilidagi asarlarda etnik va milliy o‘zlikni anglash, zamonaviy sharoitlarda jamiyat taraqqiyoti, murakkab oilaviy munosabatlar, oila va jamiyatda ona maqomi kabi dolzarb va murakkab muammolar o‘z ifodasini topgan. Ingliz va o‘zbek tilidagi asarlarida onalik vazifalari muammolariga murojaat qilib, qahramonlarining noanʼanaviy va yangi qirralarini kashf etadi. Ingliz va o‘zbek tilida ona-bola obrazining ikki tilda qiyosiy tahlili hali na ingliz van a o‘zbek tilida amalga oshirilmagan. Ona-bola obrazi ham xorijiy tadqiqotchilar tomonidan yetarlicha o‘rganilmagan, shuning uchun qiyosiy shaklda ikki tilda bosqichma-bosqich ona-bola obrazi haqida ilmiy tasavvurlarni boyitishga ushbu tadqiqot keng imkoniyat yaratadi.