XORAZMSHOHLAR DAVLATINING IJTIMOIY-SIYOSIY HAYOTIDA TURKON XOTUNING TUTGAN O’RNI VA SO’NGI TAQDIRI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu tezisda Xorazmshohlar malikasi Turkon Xotunning siyosiy faoliyati, Sulton Alovuddin Muhammad bilan ichki nizolari, mamalakatda ikki hokimyatchilikning vujudga kelishiga sabab bo’lganni, mo’g’ullarning Xorazmshohlarga qarshi hujumida va yengilishida Turkon Xotunning hissasi va umrining so’ngi yillari aks etgan.