CHODIR ORTIGA YASHIRINGAN HAYOLLAR (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Maqolada qo'g'irchoq teatr turlarining tarixiga nazar tashlanadi. Qo'g'irchoq teatrining turlari tarixi, chodir jamol, chodir hayol va fonus hayol turlariga alohida to'xtalib o'tiladi. Tabiiyki, O'zbekiston qo'g'irchoq teatrining asosiy qahramoni bo'lgan Kachal Polvon haqida ham so'z yuritiladi.