BOLALARDA NAFAS OLISH TIZIMINING ANATOMO-FIZIOLOGIK XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Mazkur maqola pediatriya davolash profilaktika muassasalari va oilaviy poliklinikalarda faoliyat olib borayotgan pediatr hamshiralarni har tomonlama yetuk, ixtisoslik fanlari bo‘yicha yetarli bilim, malaka, ko‘nikmalarga ega bo‘lishlariga erishish, ular mustaqil faoliyati ya’ni, o‘qitish, ko‘rsatmalar berish, o‘z-o‘zini boshqarish hamda maslahatlar berishga doir tibbiy yordamni yanada takomillashtirish, Bolalarda nafas olısh tızımınıng anatomo-fızıologık xususıyatları va tekshırısh usullari haqida yangi nazariy bilimlarni mustahkamlash, psixologik parvarish ko‘nikmalarini egallashga qaratilgan.