TALABALARNI RANGSHUNOSLIKKA OID BILIMLARINI SHAKLLAN-TIRISHDA AMALIY MASHQLARNING O’RNI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Oily o’quv yurtlari rangshunoslikni o’qitishning ham o’ziga xos o’rni bor. Zero, ixtisosligi bo’yicha chuqur nazariy bilimga hamda mustaxkam amaliy tajribaga ega bo’lgan malakali kadrlar va mutaxassislar tayyorlash hozirgi kunning muhim pedagogik muommosidir. Kadrlar tayyorlash sifatini hozirgi zamon ishlab-chiqarish, fan va texnikaning talablarini, shuningdek, ularning kelajakda rivojlanish istiqbollarini e’tiborga olgan holda muntazam takomillashib borishi talab etiladi. Bu jarayonda ta’limning tarixiy-milliy merosi, xususan, rangshunoslik texnologiyalaridan zamonaviy ta’limiy jarayonlarida foydalanish muhim ahamiyat kasb etadi. Ranglarning tabiatda qanday hosil bo`lishi va tarqalishi muammosi qadimdan olim va rassomlarning diqqatini tortgan.