O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI HAMDA XORIJ PROKURATURA ORGANLARINING O‘XSHASH HAMDA FARQLI JIHATLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Hozirgi kunga qadar turli davlatlarda turli shakldagi hamda vazifadagi prokuratura organlari shakllanib ulgurgan hamda isloh qilib borilmoqda. Jumladan, O‘zbekiston, Qozog‘iston, Qirg‘iziston kabi Sobiq Sovet Respublikalarida o‘xshash prokuratura tizimlari. Nisbatan oldinroq shakllangan g‘arb prokuratura organlarida esa sal boshqacharoq holatni ko‘zdan kechirishimiz mumkin. Bular haqida batafsil quyida to‘xtalib o‘tamiz.