МАВЗУ: АСОСИЙ ЮҚУМЛИ КАСАЛИКЛАР ҲАҚИДА ТУШУНЧА УЛАРНИНГ ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ПАЙДО БЎЛИШ ТЕНДЕНЦИЯСИ ЮКУМЛИ КАСАЛЛИКЛАРНИ ОЛДИНИ ОЛИШ. РЕЖА (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ўзбекистонда Соғлиқни сақлаш вазирлигининг юқумли касалликлар профилактикаси муҳим муаммо бўлиб ҳисобланади. Гепатит билан касалланиш йил давомида кўп учрайди, чақалоқлик ёшидан бошлаб фаол профилактик эмлаш ишларини ва саломатликни сақлаш бўйича тўлақонли ўқитишни раҳбатлантиришга оид тадбирлар олиб борилади.