MAVZU: SALOMATLIK DARAJASINI BAHOLASH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Salomatlik darajasini baholash 1) Salomatlik darajasini baholash jarayonini o`tkazishdan maqsad. (1) Hamshiralik aralashuvi uchun asosiy ma’lumotlarni yig`ish. (2) Bemorni o`rab turgan muhit va hayotiy tajribasini e’tiborga olgan holda uning salomatlik darajasini aniqlash. (3) Bemor ishonchini qozongan holda u bilan ochiq munosabat o`rnatish. (4) Bemor ishonchini qozonish va uni tushunish deganda uning sog`yishi uchun g`amxo`rlik ko`rsatish va ko`maklashish tushuniladi. (5) Bemor roziligini olgan holda shifokor va boshqa tibbiy xodimlarga zaruiy ma’lumotlarni berish.