“MDL-1” QURUQ EKSTRAKTINING ANTIOKSIDANTLIK FAOLLIGINI YALLIG’LANISH KECHISH DAVRIDA O’RGANISH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Marmarak (Salvia), Dalachoy (Hypericum), Limono’t (Melissa) o’simliklari asosida olingan quruq ekstraktning antioksidant faolligini yallig’lanish kechish davrida o’rganish. Oʻrganilayotgan farmako-toksikologik tajribalar asosini, Oʻzbekistonda oʻsadigan Marmarak (Salvia), Dalachoy (Hypericum), Limonoʻt (Melissa) oʻsimliklari asosida olingan quruq ekstraktning antioksidant faolligini oʻrganish tashkil etadi. Uning farmakologik faolligini oʻrganishdan asosiy maqsad, ushbu oʻsimliklar asosida antioksidant xususiyatga ega boʻlgan, preparatni har tomonlama oʻrganib, uning samaradorligini bir qator testlar asosida koʻrsatib berishdan iboratdir.