O‘ZBEKISTONDA OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGI VA UNING QONUNIY JIHATDAN TARTIBGA SOLINISHI MASALASI: XALQARO TAJRIBA, MUAMMO VA YECHIMLAR (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Oziq-ovqat inson hayotini yashashi va rivojlanishi uchun eng zaruriy ehtiyoj, lekin ba’zi hollarda bu ehtiyojdagi e’tiborsizlik va loqaydlik tufayli inson hayotdan ko‘z yumishi hech gap emas. Bu loqaydlikni bartaraf etish eng avvalo insonning , keyinchalik davlatning vazifasidir. Shu boisdan hozirda uni davlat siyosati darajasigacha ko‘targan davlatlar hamisha mavjud. Lekin shu bilan birga davlatlarning o‘z vazifasini bajarmayotgani sababli global darajada butun dunyoda 600 ming kishidan ortiq kishi mana shunday e’tiborsizlik tufayli vafot etadi , eng achinarlisi ushu sonning deyarli 30 foizini bolalar tashkil etadi. Bunday achinarli holatga sabab bo‘layotgan muammolarni va yechim bo‘lib xizmat qilishi mumkin bo‘lgan vositalarni xalqaro tajribaga asoslangan holda batafsil maqolamizda ko‘rib chiqamiz.