ЎРМОН ЁНҒОҒИ КЎЧАТЛАРИНИНГ УНУВЧАНЛИГИГА ЭКИШ МУДДАТЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Катта майдонларда маданий ўрмонлар барпо этишда кўчат сифати муҳим аҳамиятга эга. Сифатли кўчат етиштиришда уруғ сифати, экиш ишларини сифатли ташкил этиш, кўчатларни парваришлаш ишларини ўз вақтида амалга ошириш каби бир қанча омилларга боғлиқ бўлади. Айниқса уруғларни унувчанлиги ва кўчатларни сақланиб қолишига таъсир этувчи омилларда эътиборли бўлишимиз талаб этилади. Ўрмон ёнғоғи уруғларини унувчанлигига экиш муддатлари ҳам таъсир этиши аниқланди.