ФАРҒОНА ВИЛОЯТИ ЁЗЁВОН ТУМАНИДА ТАРҚАЛГАН БОДОМНИНГ ИСТИКБОЛЛИ ШАКЛЛАРИНИ ДАСТЛАБКИ БАҲОЛАШ (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Водий вилоятларидан бўлган Фарғонанинг Ёзёвон туманида ҳам оддий бодомнинг жуда кўплаб шакллари мавжуд. Ушбу бодомларни биоэкологиясини ўрганиш, хўжалик қимматбаҳо белгиларини аниқлаш муҳим ҳисобланади. Бу бодомлар ўзининг такрорланмас ширин таъми билан диққатга сазовордир. Ўзининг ҳосилдорлиги, ёнғоқ сифати бўйича юқори баҳоланганлари ва бошқа юқори кўрсаткичли белгилари асосида нав учун тавсия этиш мумкин бўлади.