МУҚОБИЛ ЭНЕРГИЯ МАНБАCИ АСОСИДА ИШЛАЙДИГАН ҚУРИТГИЧЛАР ТЕХНОЛОГИЯСИНИНГ ТАХЛИЛИ (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ҳозирги кунда қуёш иситиш қурилмалари икки турга бўлинади: Паст ҳароратли ва юқори ҳароратли қуёш қурилмалари. Халқ хўжалигида асосан паст ҳароратли қуёш қурилмаларидан кенг фойдаланилади. Паст ҳароратли қуёш қурилмаларига иссиқхоналар, қуритгичлар, сув чучитгичлар, иситгичлар киради.