АRXIV MANBALARI ASOSIDA FARG‘ONA VODIYSIDAGI NEFT SANOATINING RIVOJLANISH TARIXINI O‘RGANISH (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Tarixni o‘rganishda moddiy va maʼnaviy manbalardan foydalanish o‘z ahamiyatiga ega hisoblanadi. O‘rganilayotgan davrni arxivdagi ma‘lumotlarda aks ettirilgan xujjatlar asosida o‘rganish tarixni xolis va haqqoniy yoritish imkoniyatini yuzaga keltiradi. Shunday ekan har bir tadqiqotchi o‘z mavzusi doirasida olib borayotgan ilmiy tadqiqoti jarayonida arxiv manbalariga tayanadi. Bu esa mavzuni to‘liq yoritilishiga asos bo‘ladi. Farg‘ona vodiysida neft sanoati tarixini o‘rganishda ham arxiv manbalarida keltirilgan ma‘lumotlardan keng foydalanib mavzuni yoritib borilmoqda.