MONTE-KARLO USULI BILAN BA’ZI INTEGRALLARNI HISOBLASH (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ko’p sohalarda hisoblash jarayonidagi ma’lum qism integralni hisoblash natijasiga bog’liq bo’ladi. Integrallanuvchi funksiyaning integrali har doim ham analitik ko’rinishda bo’lavermaydi. Bu ishda Monte-Karlo usuli yordamida ba’zi integrallarni hisoblash usullari keltirilgan.