BURUN BOʻSHLIGʻI KASALLIKLARI HAMDA POLIPLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Otorinolaringologga barcha tashriflarning uchdan bir qismi burun bo'shlig'i va paranasal sinuslarning kasalliklari bilan bog'liq. Burun oqishi yomonliklarning eng kichikidir. Kerakli davolanmagan yoki e'tibordan chetda qolgan burun kasalliklari asoratlari va miyaga yanada tarqalishi bilan xavflidir.Burunning tashqi qismi bir juft suyakdan iborat. Pastki qismi - uchi va qanotlari - xaftaga orqali hosil bo'ladi. Har bir yarmi (biz burun teshigi deb ataladigan narsa) uch qismdan iborat: pastki, o'rta va yuqori o'tish. O'tish joylari nafas olayotgan va chiqarilgan havoning aylanishi uchun javobgardir. Sinuslar, ular paranasal sinuslar, kranial suyaklarda, burun orqasida joylashgan.Ushbu maqolada burun bo'shlig'i kasalliklari hamda burun bo‘shlig‘i poliplari haqida ma'lumotlar berilgan.