KORXONALARIDA METROLOGIK TA’MINOTNING O‘RNI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ishlab chiqarishda metrologik ta’minotning asosiy maqsadi mahsulotning yaratilishi va foydalanish davrining hamma bosqichlarida sifatni va bozor munosabatlari sharoitlarida uning raqobatbardoshlik qobiliyatini oshirishdan iborat. Ishlab chiqarishda metrologik ta’minot darajasi mahsulotning sifat ko‘rsatkichlariga bevosita ta’sir etadi, bu ta’sir samaradorligini oshirish maqsadida metrologik ta’minot masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.