MAVZU: SURUNKALI GЕPATIT VA JIGAR SIRROZI MOHIYATI, ETIOLOGIYASI, TURLARI, KLINIK KECHISHI, DIAGNOSTIKASI, ASORATLARI, DAVOSI, PARHEZNING AHAMIYATI VA ROFILAKTIKASI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Jigar tanamizdagi eng katta ahamiyatga ega bo’lgan organlardan biridir. U ovqatni hazm qilishda yordam beradi, hayot uchun zarur bo’lgan moddalarni sintezlaydi, organizmdan toksinlarni siqib chiqaradi. Mabodo jigar ishlashdan to’xtasa, bu butun organism uchun jiddiy muammolarni keltirib chiqaradi, xattoki o’limgacha. Shunday ekan jigar haqida va uning kasalliklari haqida bilib qo’yganimiz foydadan holi bo’lmas edi. Ushbu maqolada jigar tuzilishi, kasalliklar sabablari, klinik alomatlari, davolash va oldini olish choralari haqida ma’lumotlar berilgan. Kasal bo’lishdan ko’ra uni oldini olgan ma’qulroq, kasallik asoratlanmasdan uni erta aniqlab davo choralarini to’g’ri amalga oshirish lozim.