TASHHQI SAVDONING DAVLAT IQTISODIY XAVFSIZLIGIGA TA’SIRI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Tashqi savdo tashqi iqtisodiy faoliyatning ajralmas va muhim qismidir. Tashqi savdo - tovarlar va xizmatlarning eksport hamda importini o‘z ichiga oladi. Har bir davlat eksport qilishga intiladi. Bu qarashlarga asosiy urg‘u berganlar merkantilistlar hisoblanadi. Ular davlatning boyligini eksportda deb biladilar. Ularning qarashlariga ko‘ra davlat eksport orqali davlat farovonligini ta’minlashning eng muhim xususiyati deb bilishgan. Bu ilk tashqi savdo orqali davlatning iqtisodiy xavfsizligini ta’minlash qadamlari desak mubolag‘a bo‘lmaydi.