KLASSTAN TIS JUMISLARDI SHÓLKEMLESTIRIW HÁM ONIŃ METODIKALIQ ÁHMIYETI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ulıwma orta bilim beriw mekteplerde qaraqalpaq ádebiyatı páninen klasstan tıs jumıslardı ótkeriw barısında oqıwshılardıń jas ózgesheligin esapqa alıw kerek. Oqıwshılar ushın kóbinese kórkem oqıw, dógerek jumısları, ádebiy sayaxatlar ótkerilip barılsa maqsetke muwapıq boladı. Ekinshiden, oqıwshılarǵa arnap ádebiy konferenciya, jurnal, gazeta, sayaxat, ádebiy kesheler shólkemlestirilse metodikalıq talaplar boyınsha durıs boladı. Ádebiyat oqıtıwshısı hár bir oqıwshınıń ruwxıy sezimlerin, ádebiyatqa hám kórkem shıǵarma oqıwǵa bolǵan qızıǵıwshılıǵın, olardıń ózine tán ózgesheliklerin biliwi kerek.