ҚОБИЛИЯТЛАР ВА УНИНГ ПСИХЛОГИЯДА ЎРГАНИЛИШИ ХУСУСИДА (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
алқимиз тарихан битмас - туганмас маданий меросга, бетакрор этнопсихологик хусусиятларига, анъана ва урф - одатларига эга. такомиллаштириш, уни замон талаблари билан уйғунлаштириш асосида жахон андозаларига мос миллий таълим тизимини яратиш муаммосининг мухимлигини эьтироф этди. Бу даврда ўзбек этносининг кўп асрлик маданиятидан келиб чиққан ҳолда асосий хусусиятларини сақлаш максадга мувофиқ . Бу жараённинг кенг кўламда амалга оширилиши учун эса энг аввало таълиим тарбия билан шуғулланувчи барча ҳодимларга айниқса психологларга жуда катта масъулият юклайди.