ИНГЛИЗ ТИЛИНИ ЎҚИТИШДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ МЕТОДИКАСИНИНГ АСОСИЙ ҚОИДАЛАРИ (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Жаҳон миқёсида ривожланган давлатлар томонидан қабул қилинган 2030 йилгача янги таълим концепциясида таълим “тараққиётнинг асосий ҳаракатлантирувчи кучи ва барқарор ривожланиш мақсадларига етказувчи муҳим фаолият” сифатида эътироф этилган [1]. Шу нуқтаи назардан таълим турли тилларда олиб бориладиган узлуксиз адабий таълим жараёнида, хусусан, ўқитиш технологиясини такомиллаштириш, инглиз тили дарсларида инновацион ёндашувлар асосида ўқувчиларнинг ахборотларни таҳлил қилиш кўникмаларини шакллантириш, назарий билимларини ривожлантириш асосида таълим-тарбия самарадорлигини ошириш каби масалалар долзарб аҳамият касб этмоқда [2]