LAVANDA O'SIMLIGINING FOYDALI XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Lavanda (Lavandula) — labguldoshlilar oilasiga mansub buta yoki doim yashil chala butalar turkumi, efir moyli ekin. Oʻrta Dengiz sohillarida 25 dan ortiq turi uchraydi. Asosan, Fransiya, Italiya, Ispaniya, Vengriya, Moldaviya, Qrim, Rossiyaning Krasnodar oʻlkasida ensiz bargli L. (L. angustifolia) turi yetishtiriladi.