TALABALARNING KOMMUNIKATIV KOMPITETLIGINI PEDOGOGIK VA PSIXOLOGIK TRENINGLAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Bugungi zamonaviy sharoitda o‘qituvchi va o‘quvchi-talabalarning o‘quv-bilish faolligini kuchaytirish, o‘qitish sifatini oshirish hamda samaradorligini yaxshilash maqsadida innovatsion xarakterga ega ta’lim shakllaridan foydalanishning maqsadga muvofiqligi hech kimga sir emas. Ma’lumki, bugungi kunda ta’lim amaliyotida qo‘llanilayotgan amaliy o‘yinlar, muammoli o‘qitish, interfaol ta’lim, modul-kredit tizimi, masofali o‘qitish, “blended learning” (aralash o‘qitish) va mahorat darslari ta’limning innovatsion shakllari sifatida e’tirof etilmoqda. Maqolada ta‟lim jarayonida ishlatiladigan hamda yangi ishlatilishi zarur bolgan zamonaviy innovatsion texnalogiyalarning ahamiyati va texnologiyalarni foydalanishdagi muammolar tahlil qilinadi.