KOREYA MILLIY MADANIYATI VA URF-ODATLARINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Hozirgi kunda Prezidentimiz tomonidan yosh avlodni chet tillarini o‘rganishiga katta e’tibor qaratilmoqda. Hamda yoshlarni chet tili o‘rganish bilan birga umumbashariy madaniyatdan ham xabardor boʻlishi maqsadga muofiqdir. Chunki boshqa xalqlar madaniyati, uning yaratilish jarayoni, madaniyatlarning oʻzaro bogʻliqligi va bir-biriga ta’sir etishi jarayonidan xabardor boʻlgan kishigina oʻz ajdodlarining ma’naviy boyliklarining qadriga yetadi, ularni asrab-avaylab, keyingi avlodlariga yetkazishga oʻz hissasini qoʻsha oladi. Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyev aytganlaridek, «Jahon fani va madaniyatining eng yaxshi yutuqlarini oʻziga singdirib oladigan yangi avlodni kamol toptirish» oʻta muhim vazifadir. Zero, milliy va umuminsoniy qadriyatlami oʻzida uygʻunlashtirgan yosh avlodgina millatning haqiqiy kelajagi boʻla oladi.