ANEMIYALAR, SABABLARI. KLINIK BELGILARI DAVOLASH VA PARVARISH QILISH (O`ZBEKISTON RESPUBLIKASI SOG`LIQNI SAQLASH VAZIRLIGI TIBBIY TA`LIMNI RIVOJLANTIRISH MARKAZI CHIRCHIQ TIBBIYOT KOLLEJI) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Jahon miqyosida o`rta tibbiyot xodimlarini tayyorlash zamon talabidir. Shu talabga asosan yuqori malakali, yangi tibbiyot texnikasi bilan mukammal ishlaydigan bemorning ahvoliga baho berib, kasallik simptomatikasi asosida tashhis qo’yib, bemor muammosi bo`yicha mustaqil reja tuzib, ishlay oladigan hamshiralarni tayyorlash o`qituvchi-pedagoglarning oldida turgan asosiy vazifadir.