BRONXIAL ASTMA KASALLIGI. SABABLARI, KLINIK BELGILARI, DAVOLASH USULLARI. BRONXIAL ASTMANI DAVOLASHDA SHIFOBAXSH DAMLAMALAR (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Bugungi kunda yurtimiz aholisi orasida uchraydigan nafas a’zolari kasalliklarining asosiy qismini bronxial astma , surunkali obstruktiv o’pka kasalliklari va pnevmoniya tashkil etadi. Masalan, dunyo statistikasi bo’yicha bronxial astma kasalligi aholi orasida 5 % hollarda uchraydi. Bu ko’rsatgich bolalar orasida yanada ko’proq 10 % ni tashkil qiladi. Shuning uchun ushbu kasallik haqida ma’lumotlarga ega bo’lib, o’z vaqtida oldi olinsa, davolash ishlari o’z vaqtida boshlansa ushbu kasallikni to’liq nazorat qilish mumkin va yuzaga kelasigan asoratlardan holi bo’ladi. Ushbu maqolada bronxial astma kasalligini keltirib chiqaruvchi sabablari, klinik belgilari, davolash, shifobaxsh o’simliklardan damlamalar tayyorlash yoritilgan.