ABDULLA ORIPOVNING “JANNATGA YO’L” DOSTONIDAGI OBRAZLARDA XARAKTERNING BADIIY IFODASI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
O’zbekiston qahramoni, o’zbek xalqining sevimli shoiri Abdulla Oripov o’zining “Jannatga yo’l” dostoni orqali shoir narigi dunyo timsolida jamiyatdagi illatlarni katta mahorat bilan ochib bergan. Shoir yashagan zamon ijodkorni qiynayotgan muammolarni to’g’ridan to’g’ri ochib berishga yo’l qo’ymas edi. Shuning uchun ham muallif eng kichik qahramonlar zimmasiga ham katta g’oyaviy og’irlik tashlagan va ular yo’liqadigan muammlolarga go’zal falsafiy yechimlar topib bera olgan. Ushbu maqolada e’tirof etilgan g’oylarning dostondagi talqini haqida so’z yuritiladi.