O’ZBEKISTONDA QIZAMIQ EPIDEMIYASINING OLDINI OLISH UCHUN VAKSINATSIYANING AHAMIYATI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Jahon sogʻliqni saqlash tashkiloti maʼlumotlariga koʻra, oʻtgan yili dunyoda pandemiya sababli qizamiqqa qarshi oʻz vaqtida emlanmaslik oqibatida ushbu kasallikni yuqtirish bilan bogʻliq 9 millionta holat qayd etilgan. Eng yomoni, bemorlarning 128 ming nafari hayotdan koʻz yumgan. Ushbu raqamlarning oʻziyoq mazkur xastalik salomatlik uchun nechogʻlik xavfli ekanini koʻrsatadi. Qolaversa, qizamiq boʻyicha dunyodagi epidemiologik vaziyat ham murakkab. Shuni eʼtiborga olib, kasallik yurtdoshlarimiz oʻrtasida keng tarqalishining oldini olish maqsadida mamlakatimizda 6 oylikdan 5 yoshgacha boʻlgan bolalarni qizamiq va qizilchaga qarshi milliy emlash kunlari oʻtkazilmoqda.