NIMJON VA BEMOR VA SEMIZ BOLALAR UCHUN DAVOLOVCHI JISMONIYA TARBIYANI QO’LLASH USUSLLARINI TURLAR, VA QO’LLASHNING AHAMIYATI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Davo fiskulturasi vositalariga har hil jismoniy mashqlar: Gimnastika,yurish yugurish, irg’itish, o’yinlar va sport mashqlari, sayr qilish, dozali o’lchovli yurish, balandlikga chiqish ekskursiyalar turizm, tabbiy omillar quyosh, havo va suv kiradi ular jismoniy mashqlarni to’g’ri tanlash, va miqdorini belgilashga yordam beradi. Ko’proq navbatli va safda turib bajarilgan mashqlar qo’llaniladi, ular bemorni intizomga o’rgatish va tartibga solishga yordam beradi Bajariladigan mashqlar qarshilik ko’rsatishini sherik bilan takomillashtirish, to’g’rilash- Qad-qomatini qiyshiqlarini to’g’rilash maqsadida qo’llaniladi. Davo fiskulturasi mashg’ulotlarida nafas mashqlariga katta o’rin ajratiladi ularni ko’pgina kasalliklarda hususan nafas, va qon aylanish a’zolari kassaliklarida qo’llaniladi. Nafas mashqlari –satatik qo’l, oyoq, tana