ЎЗБЕКИСТОНДА ПЕНТСИЯ ТИЗИМИНИ ИСЛОҲ ҚИЛИШНИНГ ДОЛЗАРБ МАСАЛАЛАРИ (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ўзбекистон Республикаси Молия вазирлиги ҳузуридаги бюджетдан ташқари Пенсия жамғармасининг молиявий кўрсаткичлари шуни кўрсатадики, сўнги 3 йил давомида унинг даромадлари 1,681 ва харажатлари 1,41 баробарга мос равишда ортган. 2020 йилда Молия вазирлиги ҳузуридаги бюджетдан ташқари Пенсия жамғармасининг даромадлари 20,6 трлн. сўмни, харажатлари эса 31,9 трлн. сўмни, ташкил қилди. 2022 йилдаги ҳақиқий харажатлари Жамғарма ҳисобидан 44 927,7 млрд. сўм ва Республика бюджети ҳисобидан 6 275,0 млрд. сўмни ташкил этди. Тўловларни ўз вақтида амалга ошириш мақсадида давлат бюджетидан 11 092,0 млрд.сўм трансфертлар ажратилди.